Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Go down

Re: Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

Témanyitás  Faluvédők on 2009-03-16, 12:12

Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület 2461 Tárnok, Fő u. 43.

Elnök részére!

Tisztelt Szegedi Imréné!

Megkaptam és megértettem február 2-án kelt elnökségi levelüket, amiben tájékoztattak arról, hogy örömmel tölti el Önöket az, hogy öt sikeres program után, amely három szomszédos település civil szervezeteinek közös elhatározása nyomán 2004-ben kelt életre, most az önkormányzat kezébe adják át a helyi szervezői stafétabotot.
Levelükből egyértelműen kiderült, milyen összefogással, céllal hozták létre ezt a szép hagyományt, ez is érthető és világos számomra.
Levelükben megfogalmazták azt, bíznak abban, hogy bennünket is majd ezek a célok vezérelnek a rendezvény szervezésében, ezt a bizalmat megköszönöm.
Kifejezték vágyukat arra, hogy házigazdaként sikerül legalább olyan emlékezetessé tennünk az idei programot, mint amilyen a 2006. évi volt.
Ez természetesen alapvető szempont a tervezésnél és figyelembe vesszük kérésüket. Végezetül jó munkát és egészséget kívántak a 2009-es túra megszervezéséhez és lebonyolításához, ezeket a jókívánságokat köszönjük.
A történet számomra idáig egyszerű és világos volt, azonban a tegnapi napon valami furcsa dolog történt.
Országgyűlési képviselőnkkel, Keller Lászlóval történt szakmai egyeztetésen ez a téma, ez a levél is szóba került, ráadásul nem az „egyebek” részben, hanem a megbeszélés kezdetén. A Képviselő úr az esettel kapcsolatos véleményét, álláspontját ismertette, ugyan ezt én is megtettem. Azonban ezek után egy kis fenntartásom van az üggyel kapcsolatban, nem tudom eldönteni, hogy a levelükben foglaltak alapján hogyan került ez az ügy ide?
Ezért most szeretném, ha nyilatkoznának arról, hogy a február 2-i levelükben foglaltakat fenntartják-e, vagy azzal ellentétben mégis vállalják a rendezvény megszervezését? Amennyiben vállalják, úgy a tárnoki civil szervezetek összefogásának szervezését a programot illetően azonnal leállíttatom, és a továbbiakban Önök lesznek a program felelősei.

Tisztelettel kérem Önöket, hogy a kérdésről gyors döntést hozzanak, és arról a leghamarabb tájékoztassanak.

Tisztelettel:

2009. február 12.

Szolnoki Gábor
polgármester

Faluvédők

Hozzászólások száma : 35
Registration date : 2008. Apr. 22.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

Témanyitás  Faluvédők on 2009-03-16, 11:59

T á r n o k i F a l u v é d ő és S z é p í t ő E g y e s ü l e t
2461 Tárnok, Fő u. 43. Telefon: (23)-387-117, e-mail: tarnokifaluvedok@gmail.com


Tisztelt Polgármester Úr!

Az Otthon Tárnokon keresztény konzervatív kéthavi lap 2008. júniusi számában megjelent egy cikk Három falu félkeréken? címmel, kovacsbeni, Tárnok aláírással. Ehhez fűződő kommentárjából arról értesültünk, hogy a 2009-es rendezvény főszervezője az önkormányzat lesz.

Tudomásul vesszük, hogy Önök szeretnék megrendezni a hagyományos Három falu két keréken kerékpártúrát, amely három szomszédos település civil szervezeteinek (Sóskút 2000 Társaság, a Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület, valamint a Zámori Kör) közös ötlete, elhatározása és munkája nyomán 2004-ben kelt életre. Örömmel tölt el bennünket, hogy öt sikeres program után most az Önök kezébe adhatjuk a stafétabotot.

Az elmúlt öt évben a három civil szervezet összefogása megteremtette annak a lehetőségét, hogy a szomszédos és a távolabbi települések apraja-nagyja lélekben is közel kerüljön egymáshoz, barátságok szövődjenek közöttük, kölcsönösen megismerjék településük értékeit. Felfedezzék lakóhelyük környékének még nem látott, addig figyelmen kívül hagyott természeti csodáit, megtanulják azokat megbecsülni és megvédeni.

Bízunk abban, hogy Önöket is ezek a célok vezérlik majd e felelősségteljes és népszerű rendezvény megszervezésében és lebonyolításában. Örülnénk, ha a 2009-es esemény ugyanolyan emlékezetes lenne, mint a 2006-os, amikor Egyesületünk volt a házigazda, és mindenki elismeréssel nyilatkozott a tárnoki fogadtatásról, programról. Megemlítjük a 2007-es kincsvadászatot is a Halastó partján, amely örök élmény marad a résztvevőkben. Ehhez Ön is gratulált!

Jó munkát és egészséget kívánunk a 2009-es túra megszervezéséhez és lebonyolításához!


Szegedi Imréné elnök, dr. Gergely Istvánné, Váradi Jánosné, Bán Andrea az elnökség tagjai, valamint Újhegyi Lajosné


Tárnok, 2009. február 2.

Faluvédők

Hozzászólások száma : 35
Registration date : 2008. Apr. 22.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

Témanyitás  Faluvédők on 2009-03-16, 11:39

Tisztelt Fórumozók!

A következőkben közzétesszük a Három falu két keréken hagyományos rendezvényünkkel kapcsolatos, Szolnoki Gáborral folytatott levelezésünket időrendi sorrendben, amelynek índítéka az Otthon Tárnokon című lap alábbi cikke.


Három falu félkeréken?


Bocsánat, „két keréken” -t kellett volna írnom, de most nem sikerült. Pedig jó rendezvény évek óta. Ott vagyok és kerekezek rendesen. De valahogy nem szeretem a dilettantizmust. Az igénytelenséget meg pláne. Ha meg Tárnokot járatják le, az már kifejezetten dühít.
Három falu fog össze. Állítólag. Mindenki megy mindenhová, most éppen Sóskút, Pusztazámorra, onnan mindenki Tárnokra, onnan mindenki Sóskútra, végül Pusztazámorra ment. Az idei házigazdához. Mindig a házigazdánál van a legnagyobb vendéglátás
és pihenő, de a közbeeső állomásokon a több száz résztvevőnek frissítő, kis étel, lehetőség szerint árnyék és WC jár. Állítólag.
Sóskúttal nem volt hiba. Több száz zsíros kenyér, zöldségek — hagyma, paprika, paradicsom, uborka, elfogyhatatlan mennyiségű hideg ásványvíz, a tikkadtaknak árnyék, külön férfi- női WC, a parkban pedig a gyerekeknek egy beindított kerti locsoló. Ja, mert 30 fok fölött volt.
Már reggel is lehetett tudni. De délelőtt már szégyelltem magam. Tárnok ugyanis elvitte az igénytelenség pálmáját.
Az Egészségház előtt a tömegnek — már a gyülekezők nagy részének is — csak a tikkasztó meleg jutott. A tárnoki jelentkezők még kaptak egy-egy szelet csokis nápolyit, ihattak vizet is a 2, azaz kettő darab szódás ballonból. WC viszont már nekik sem jutott. Arról nem intézkedtek a szervezők.
Az igazi ciki akkor keletkezett, amikor megjöttek Pusztazámorról a tikkadt vendégek. Az elejének még jutott egy kis víz, de azután semmi. WC továbbra sem volt, a húszmilliós Sportöltöző nyitásáról egyszerűen elfelejtkeztek a rendezők, maradt az SOS ötlet, aki végképp nem bírta, bemehetett a hirtelen megnyitott Egészségházba. Hiába no, éljen a higiénia!
A több száz fős csapat hamar felkerekedett, a résztvevők között volt Keller László, Kőnig Ferenc sóskúti, Pátrovics Benedek pusztazámori, Szolnoki Gábor tárnoki polgármester és Csenger-Zalán Zsolt a Fidesz választókerületi elnöke is. Az induláskor a szervezők — no most már beszéljünk róluk is — a Faluvédő és Szépítő Egyesület oszlopos tagjai még a rendőrrel diskurzust folytattak. Később kiderült, megváltoztatták a tervezett útirányt, és a Horgásztóhoz irányították a tömeget. Ők azután hazamentek. Illetve majdnem.
A tömeg meg a tóhoz, ahol minő meglepetés, nem volt semmi és senki. A tanácstalanságból azután Szolnoki Gábor és Lepsényi Katalin vezette ki a tömeget, visszafordultak és a falun keresztül megcélozták Sóskutat. Hát elég ciki volt. Néhány jelzőt is hallottam a tárnoki önkormányzatról. Nem idézném.
Sóskút viszont kitett magáért. Már mondtam. Pihenő, zsíroskenyérfalás, szódában fürdés. De akkor hallatszik valahonnan. Jó hangosan, érthetően, a tömegben: „Na én sem megyek többet Tárnokra, ott még vizet sem adnak!” Egy kisebb társaság közepén állt a nyári kalapos, nagyhangú, vidám ember. Körülötte egy-két ismerős arc. Ki lehet ez az ember, gondoltam? Este már láttam a tévében. A sóskúti polgármester.
De ne legyen tévedés. Nem haragszom rá. Igaza volt. Ezt pedig fennhangon elmondta a tömegben. Csak tárnokiként rosszul esett. Hát ez van. Viszont itt, a pihenőnél már nem láttam Keller Lászlót. Pusztazámoron sem. De nézz csak oda, hát ki várta Pusztazámoron a megérkezőket? Hát Gergely Pista bátyánk maga, és az egyik főszervező, a felesége. Nem semmi, gondoltam, ezek aztán tudnak reprezentálni. Talán Keller Lászlóval váltották egymást? Nem tudom, nekem nem szóltak, hogy váltó is lesz. Na mindegy, Csenger bajtárs viszont szépen végigkerekezte a távot. Köszi.
Pusztazárnor okés volt. Gulyás hegyek, üdítő tengerek és ahogyan a VIP asztalt néztem – ahol három jelenlegi és egy volt polgármester meg Csenger-Zalán Zsolt múlatták közösen a pihenő időt – gyenge fröccsben sem volt hiány.
Közben kézműves foglalkozások, biciklis ügyességi verseny meg egyebek szórakoztatták a vendégeket. A jóllakott ám fáradt tárnokiakat végül Szolnoki Gábor hívta induláshoz és a rendőri felvezetéssel szépen hazakerekeztek.
Szóval ezért a félkerék a címben. Mert valahogy érzékeltetni kellett, hogy ebben a csapatban valakiknek egy kerékkel kevesebb lehetett. De ne legyen baj, igénytelenségből, szervezetlenségből Tárnok jelesre vizsgázott. A meghívóban ugyanis ezt olvastam: „A három község önkormányzata és civil szervezetei nevében szeretettel várunk mindenkit, aki szeret kerékpározni! Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület.” Na most akkor megkérem az önkormányzatot meg a helyi civil szervezeteket, hogy jövőre ne csak szeretettel, hanem vízzel is várjanak. Meg WC-vel.
kovácsbeni, Tárnok

Az olvasói levél kézhezvétele után megkérdeztem a történtekről Szolnoki Gábor polgármestert. Valós a levél tartalma? (a szerk.)
„Sajnos igen. Valóban voltak elégedetlen hangok, valóban többen jelezték felém a szervezés gyengeségét, néhányan komolyan megbotránkozva. De tisztáznunk kell néhány tényt.
2007-ben friss polgármesterként megkerestek a Három falu, két keréken akkori szervezői, a sóskútiak, hogy indítsuk a szervezést, ahogyan azt kell, Tárnok is szervezze az állomást és a résztvevőket. Azonnal belevágtunk a munkába, de egy hibát elkövettem. Nem voltam ugyanis elég körültekintő, nem tudtam, hogy addig a Faluszépítő egyesület volt az önkormányzat által megbízott helyi civil szervezője a rendezvénynek. A szervezés megkezdése után azonban ez kiderült, ezért felvettem a kapcsolatot az egyesülettel és kértem, hogy vegyenek részt a közös munkában.
Legnagyobb döbbenetemre ettől mereven elzárkóztak, addigi szervezésünket egyszerűen figyelmen kívül hagyva, a közös munkát mereven elutasítva, külön programot indítottak. Nem akartam ebből ügyet csinálni, háttérbe húzódtam a szervezőinkkel, lemondtuk a mi programunkat és részt vettünk az ő szervezésükben.
Idén viszont már semmi sem történt. A Faluszépítők a rendezvény előtt egy nappal hívtak a rendezvényre, a program tájékoztatót interneten pusztazámori barátaink adták át nekünk, magyarán mondva a helyi „szervezők” magasról…ránk.
De nem baj. Azért nem baj, mert a mostani rendezés így a saját eredményük. Azt viszont szeretném nyomatékosan közölni, hogy az önkormányzatot, a meghívóban általánosságban szerepeltetett „civil szervezeteket" nem kérték fel a közös munkára, nem tájékoztatták semmiről, ezért az önkormányzat feltüntetése a szórólapon az eset fényében több, mint kellemetlenség.
Reggel, mint vendég, nekem kellett az utolsó pillanatban a wc-ről gondoskodnom az Egészségház kinyitásával, polgármesterként hallgatnom a tömeg elégedetlenségét az elfogyott vízért, az üres vendéglátásért a határban bolyongásért.
Azonban nem vagyok elkeseredett. Jövőre Tárnok lesz a házigazda. A mostani esetből tanulva az Önkormányzat lesz a főszervező. Hiszen akkor nekünk kell házigazdaként vendégül látnunk több száz embert, ennek biztonságát, jó érzését pedig nem fogom kockáztatni. Ez a rendezvény amúgy is összeköt és egyesít minden résztvevőt, tehát civil összefogást akarok teremteni. Szervezőbizottságot állítunk fel, ahová minden civil szervezet képviselője meghívást kap, aki részt akar és részt tud venni a szervező, valamint a lebonyolítás munkájában. Településünknek azon a fontos napon meg kell mutatnia szervezőképességét és méltó vendéglátást, jó programot kell biztosítani minden résztvevőnek. Ezen a helyen ragadom meg az alkalmat arra, hogy felhívással forduljak a civil szervezeteink felé. Aki szervezete képviselője útján részt akar venni a jövő évi szervezőmunkában, már most is jelentkezhet, illetve elindulhat a tervezés, az ötletek felvetése. A szervezőbizottság felállítására a nyári szünet után sort kerítünk.
Bízom benne, hogy 2009-ben Tárnok méltó házigazdája a rendezvénynek, ezért pedig mindent el fogok követni.”
Otthon Tárnokon 2008. június

Faluvédők

Hozzászólások száma : 35
Registration date : 2008. Apr. 22.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

Témanyitás  sanci on 2009-01-12, 14:19

Sok sikert és kitartást kívánok neketek, végre egy olyan csapat akiket látni dolgozni. Örülök, hogy vagytok nekünk.

Sanya

sanci

Hozzászólások száma : 5
Registration date : 2009. Jan. 12.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

Témanyitás  Faluvédők on 2008-12-17, 12:19

Tisztelt Fórumozók!

Az Otthon Tárnokon 2008. novemberi számában a szerkesztőség interjút készített a polgármesterrel, kiemelve az önkormányzat önként vállalt faladatait. Többek között szó volt a környezetvédelemről is, amelyben az Öreg-hegy megtisztítása, az illegális hulladéklerakók felszámolása szerepelt.
Milyen véletlen, hogy éppen az interjú megjelenése előtt néhány nappal jártuk végig a Szőlőhegy általunk már jól ismert, problémás területeit – nem csak az Öreg-hegyet, hanem a Szőlőhegy másik részét, a szeméttől legjobban veszélyeztetett Zapánszky-t és az Antenna Hungária Mérőállomás mögötti területet is –, hogy ellenőrizzük állapotukat a legutóbbi őrjáratunk óta. Így az interjú megjelenésével csaknem egy időben győződhettünk meg arról, hogy az abban elhangzottak messze állnak a valóságtól, nem történt számottevő javulás Szolnoki Gábor, a Tárnokhír 2008. júniusi számában megjelent cikke óta, amelyben hathatós intézkedések bevezetését ígérte az illegális szemetelés ellen.
Jegyző asszonynak 2008. 11. 19-én írott levelünkben beszámoltunk novemberi őrjáratunk friss tapasztalatairól, és megfogalmaztuk javaslatunkat is környezetünk védelme érdekében. E mellett – mivel több tárnoki lakostól, jelzéseket kaptunk a vasútállomás Szív utcai feljárójánál uralkodó, településünkre nézve szégyenteljes állapotról –ez ügyben is kértük a jegyző asszony intézkedését. Bejelentésünk nyomán elkezdődött a szemétgyűjtés. Először a vasútállomás feljárójánál takarítottak, ezután került sorra a Szőlőhegy: az Öreg-hegy és a Zapánszky, ahol összeszedték az utóbbi hónapok termését, majd ezt a Puttony-Töltike-Zapánszky u. kereszteződésében lévő szeméthegyre hordták, ahonnan igen gyorsan el is szállították. Köszönetünket fejezzük ki a résztvevőknek az emberfeletti munkáért.
Sajnos örömünk most sem teljes. Ismét csak ott takarítottak, ahol a „a papok táncolnak”, pedig már néhányszor kértük, hogy szánjanak időt a legszemetesebb részekre is (az elzárt Zapánszky fenyvesre és az Antenna Hungária Mérőállomás környékére gondolunk), hiszen itt 2007 óta folyamatosan romlik a helyzet. A tárnoki orgánumokban ezekről egy szó sem esik, mintha nem is léteznének, és az igazság kimondása helyett (amely szerintünk nem szégyen, sőt!!!), sok az öndicséret és a megelégedettséget sugárzó írás, amelyekben a kudarcaikat még több mint két év után is természetesen a régiek „elhibázott” politikájának tartják. A valóságot azonban nem lehet letagadni. Fotóink bizonyítják, hogy a folyamatosan hangoztatott, kevesebb szemétről szóló mesékkel ellentétben, a szemét sajnos nem tűnt el a külterületeinkről, sőt gyarapszik.
Reméljük, hogy a jelzett területek is hamarosan megszabadulnak a hulladéktól, és sikerül az általunk javasolt megoldással (Érddel közösen létrehozott ipari hulladékudvarok létesítésével) csökkenteni, illetve megakadályozni az újratermelődést.
Reméljük azt is, hogy többszöri, térképpel is illusztrált tájékoztatásunk eredményeképpen talán tisztázódnak végre polgármesterünkben és a Tárnokhír felelős szerkesztőjében a tárnoki külterületek helyes elnevezései, s ezután már nem azonosítják az Öreg-hegyet a teljes Szőlőheggyel. Tanulmányozzák az Egyesületünk által kiadott, a hivatalban is megtalálható térképet! Részletesebben olvashatnak a területrészek elnevezéséről az Igazgyöngy-ben!
A tisztelt fórumozók figyelmébe ajánljuk fotóinkat a http://picasaweb.google.com/ig41179 weboldalon!

Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület
Tárnok, 2008. 12. 16.

Faluvédők

Hozzászólások száma : 35
Registration date : 2008. Apr. 22.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

Témanyitás  Faluvédők on 2008-12-17, 12:06

T á r n o k i F a l u v é d ő és S z é p í t ő E g y e s ü l e t

2461 Tárnok, Fő u. 43. Telefon: (23)-387-117, e-mail: tarnokifaluvedok@gmail.com
Adószám: 18687367-2-13
Bankszámla: Érd és Vidéke Takarékszövetkezet, számlaszám: 64800080-10802047


Tisztelt Jegyző Asszony!

A hozzánk érkezett lakossági bejelentésekre reagálva felkerestük a vasútállomást. A Szív utcai feljáró környékén községünkre nézve szégyenletes állapotot találtunk. Szemétszőnyeg borítja az utat és környékét, amely a rendetleneket további szemetelésre csábítja. Tudjuk, hogy a terület rendben tartása a MÁV Rt. feladata lenne, de mivel ez is Tárnok része, ezért településünket járatja le a förtelmes látvány.
Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

Tárnok, 2008. november 19.


A hozzászólást Faluvédők összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2008-12-17, 12:28-kor.

Faluvédők

Hozzászólások száma : 35
Registration date : 2008. Apr. 22.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

Témanyitás  Faluvédők on 2008-12-17, 12:04

Novemberi természetvédelmi őrjáratunk tapasztalatai

T á r n o k i F a l u v é d ő és S z é p í t ő E g y e s ü l e t

2461 Tárnok, Fő u. 43. Telefon: (23)-387-117, e-mail: tarnokifaluvedok@gmail.com
Adószám: 18687367-2-13
Bankszámla: Érd és Vidéke Takarékszövetkezet, számlaszám: 64800080-10802047Tisztelt Jegyző Asszony!

Egyesületünk 2008 novemberében, természetvédelmi őrjárata során ellenőrizte külterületeink állapotát, kiemelten a Szőlőhegyet és az Antenna Hungária Mérőállomás mögötti területet. Arra voltunk kíváncsiak, hogy történt-e számottevő pozitív változás ezeken a helyeken 2007 óta.
A Szőlőhegyen a konténerek megszűntek, megszervezték a folyamatos, fizetős háztartási hulladékgyűjtést, úgy tűnik, jól működik.
Az április 18-án, a Föld napján tartott nagytakarítási akció is szemmel láthatóan eredményes volt, a Szőlőhegy több pontjáról eltűnt a szemét, illetve kevesebb lett.
Mindezekért elismerésünket fejezzük ki.
Örömünk azonban nem teljes. Aggódva láttuk, hogy a legszemetesebb részek továbbra sem tisztultak meg. Sőt tovább romlott az állapotuk! 2007. december 3-án Önhöz címzett levelünkben figyelmeztettünk ezen részek katasztrofális állapotára, 2007. szeptember 8-ai őrjáratunk tapasztalataira hivatkozva. Ezt követően 2008. március 11-én és 2008. június 15-én őrjáratunk során szomorúan láttuk a kért beavatkozás hiányát.
(Lásd http://picasaweb.google.com/ig41179)
A kérdéses területek a következők:
Teljesen kimaradt a tisztogatásból a Zapánszky-ban található fenyves egyik darabja, ahol szeméthalmok sokasága pihen már két éve. A rajta keresztülhaladó, Érd felé vezető út tárnoki bejáratát először földkupaccal, majd kőtörmelékkel zárták le, ma pedig már kődomb magasodik itt. Tárnok felől valóban megakadályozták az ide jutást, de Érd felől szabad az út a szemetelők előtt községünk egyik legszebb ősgyepekkel tarkított része felé. A szemét pedig egyre több, különösen a veszélyes hulladéknak számító autógumik és -alkatrészek sokasodnak, amelyek már lassan az utat is befedik.
Nem változott a helyzet az Antenna Hungária Mérőállomás mögötti területeken sem. A Szőlőhegyi útról is észrevehető az itt sorakozó szemétkupacok sora.
Mindig azt olvassuk, hogy milyen nagymértékben csökkent a Szőlőhegyről elszállított szemét mennyisége. Ez valóban igaz, hiszen csak a háztartási szemétről van szó. Más jellegű hulladékok viszont, pl. limlom, ipari hulladékok, azóta is szennyezik a természetet.
Mivel nincs kijelölt gyűjtőhely, ezért ezeket az emberek az említett helyeken rakják le, és sajnos már az eddig megtisztított részeken is megjelentek az ilyen jellegű szemétkupacok, pl. az Öreg-hegyi Nagy-legelő szélén, a legértékesebb természetvédelmi területünkön.
Javaslatunk az lenne, hogy Érddel összefogva jelöljenek ki gyűjtőhelyeket (hulladékudvarokat) az ipari hulladék és a háztartási limlom elhelyezésére, elsősorban az Érdhez közeli területeken. Ugyanis, amíg nem teremtik meg a lerakás legális lehetőségét, addig környezetünk állapota egyre rosszabb lesz. Természetesen ez pénzbe kerül, de úgy gondoljuk, hogy környezetünk védelme érdekében nem szabad sajnálni az erre költött forintokat.
Arra kérjük Önöket, fogadják el javaslatunkat, és tegyék meg mielőbb a szükséges intézkedéseket.
Novemberi őrjáratunkon készített fotók megtekinthetők a
http://picasaweb.google.com/ig41179 webalbumban.

Tisztelettel:
Szegedi Imréné
Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

Tárnok, 2008. november 19.


A hozzászólást Faluvédők összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2008-12-17, 12:30-kor.

Faluvédők

Hozzászólások száma : 35
Registration date : 2008. Apr. 22.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

Témanyitás  Faluvédők on 2008-12-17, 12:00

Tisztelt Zsuzsa!

Örülünk annak, hogy új lakóként máris szívügyük közvetlen környezetük rendezése és szépítése. Azért írok többes számban, mert vélhetően a Dózsa György és a Rákóczi út sarkán frissen épült társasházban sokan részt vettek a terület rendezésében és a növényanyag kiültetésében. Nyár közepe óta látjuk és figyeljük erőfeszítésüket, ahogy gyomtalanítják az árkot, évelőket ültetnek a Rákóczi úti bejárat elé, örökzöldeket pedig az árok partjára. Praktikus ötletnek tartjuk a partoldal borostyánnal való beültetését, mert így a meredek részen nehezen elvégezhető fűnyírástól mentesülnek majd, ha a talajt teljesen eltakarja. Addig sajnos folyamatosan irtani kell a gyomokat, de a várható eredmény és a látvány miatt megéri a fáradozás.
Ezzel nemcsak saját házuk tájékáról, de összességében az egész településről is jó benyomást nyújtanak az erre járókban. Köszönjük a faluszépítő lakók serénykedését, abban bízva, hogy hamarosan köszönthetjük Őket a Szép porta táblával jutalmazottak között.
Üdvözlettel:

Dr. Gergely Istvánné


A hozzászólást Faluvédők összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2008-12-17, 12:21-kor.

Faluvédők

Hozzászólások száma : 35
Registration date : 2008. Apr. 22.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

Témanyitás  jmzs on 2008-11-12, 13:49

TISZTELT EGYESÜLET és MINDENKI (aki a Dózsa Gy. úton közlekedik)!

Érdemes megnézni a Dózsa György u. 5. (Rákóczi u. sarok) előtti árokpartot. Rendezett, szép, örökzöldek díszítik. Érdemes követni a jó példát! Smile

jmzs

Hozzászólások száma : 3
Age : 66
Tárnok : DÓZSA GYÖRGY út
Registration date : 2008. Oct. 30.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

Témanyitás  istvan on 2008-08-26, 00:22

„Szép porta” táblát kaptak 2008-ban:


Álmos utca: 7.Balogh Zoltán
Dózsa György út: 83. Pallagi László, 95. Czene Tamás és Katalin, 99. Bakos Attila
Egyenlőség utca: 66. Tamasovits Gábor
Fő utca: 52. Boti Attila
Halász utca: 64. Fehér Zsuzsanna
Hazatérők útja: 137. Sutyera Éva
Honfoglalás utca: 4. Németh Zsolt, 6. Fejes Tamás, 20. Kemecsi Imre
Jókai utca: 46. Jónás Sándor és Judit
Marton utca: 12. Szűcsné Szitás Krisztina és Muskovics Ilona
Tabán utca: 47. Zólyominé Nagy Zsuzsa
Tas utca: 7. Csiszár István, 8. Szabó Tamás
Tompa utca: 50. Tóth Péter Barnabás és Gyurkóczi Henrietta
Templom utca: 55. Sulai Gábor
Testvériség utca: 17. Bagaméri László
Vörösmarty utca: 77. Tamás Edgar

istvan
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 61
Registration date : 2008. Jan. 08.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

Témanyitás  istvan on 2008-08-26, 00:10

Szép porták, 2008.


Már 370-en vannak a Szép porta táblával jutalmazottak, így elmondhatjuk, hogy Tárnok belterületén élő minden hatodik család portája kiemelkedően ápoltnak és szemrevalónak találtatott az elmúlt nyolc évben. Megtaláljuk közöttük a tősgyökeres tárnokiaké mellett – évről évre egyre nagyobb számban – a Tárnokon letelepedett, főleg fiatalokból álló családokét is. Az idén díjazott 20 kerttulajdonos közül tizenhárman – nagy részük fiatal – választották a közelmúltban lakóhelyüknek Tárnokot. Örvendetesnek tartjuk szép iránti igényüket, házuk tájának példaértékű ápolását, amellyel nemcsak saját maguknak, de a tágabb környezetüknek is örömet szereznek.
Élmény volt végigjárni a falut, felfedezni a sokszor csak a kerítés mögött rejtőzködő kertcsodákat, amelyekre a ház előtti utcarész rendezettsége hívta fel a figyelmünket.
Minden kert tartogatott valamilyen meglepetést, hiszen minden kert egy külön világ. Egy dologban azonban mindegyik megegyezett: minden kis részletéből sugárzott a szeretet és a gondoskodás. Hűen tükrözte az itt élők ízlését, több apró, figyelemre méltó és könnyen megvalósítható egyéni ötlettel gazdagítva a kert látványát.
Nagy élményt jelentett a porták többszöri megtekintése, megörökítése, és sok kedves, új kerttulajdonossal való megismerkedés. Külön örültünk annak, hogy a személyesen átadott Szép porta táblákat mindegyikük szívesen és büszkeséggel fogadta.
A kertekről készült fotókat közszemlére bocsátjuk az interneten, hogy tanulhassunk egymástól, és ötleteket meríthessünk a látottakból.

Gratulálunk az idei győzteseknek. Köszönjük, hogy szemet gyönyörködtető portájuk hozzájárult lakóhelyünk arculatának javításához.


Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

istvan
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 61
Registration date : 2008. Jan. 08.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

Témanyitás  istvan on 2008-08-10, 12:10

Megindult az agyag 3.

Idézem Tárnok Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének160/2008.(VI.19.) határozatát, melyet a testület ellenszavazat nélkül el is fogadott:
„1/ a Tárnok Nagyközség területén (063 7-8 hrsz.) található hulladéklerakó telep környezetvédelmi felülvizsgálatának és rekultivációs tervének, valamint a pályázathoz szükséges Megvalósíthatósági Tanulmányának az elkészítését támogatja, és a munkák elvégzéséhez szükséges 6 540 000,- Ft összeget a kötvénykibocsátás terhére biztosítja.”

Kérdéseim és kétségeim:


2003-ban Érd önkormányzata, többszöri felszólításunk eredményeként elkészíttette a bezárt hulladéklerakó rekultivációs tervét. Tudomásom szerint a pályázatot később be is nyújtották a KvVM-hez.
Mi lett a pályázat sorsa?
Összhangban volt-e a százezer köbméternyi agyag felhordása a már korábban elkészített rekultivációs tervvel? Megnézték-e egyáltalán azt az érdi műszakiak a tervet?
Az Érd által elkészíttetett rekultivációs terv miért nem használható ma is, hiszen a műszaki paraméterek nem változtak? Lehet, talán azért, mert Érd felelőtlenül felhordott a területre egy hatalmas mennyiségű agyagot, ami új helyzetet teremtett? Nem lenne-e lehetséges a 2003-ban elkészített rekultivációs tervet aktualizálni? Bizonyára kevesebbe kerülne, mint egy újat készíttetni 6,54 millió Ft-ért.
Amennyiben Érd 2003-ban elkészíttethette a rekultivációs tervet és pályázhatott a megvalósításra, miért nem teheti meg most is hiszen kötelessége, a 15 év használati jogából származó bevételek őt illették, illetve a mai helyzetet pedig ők idézték elő!
Van-e ma meghirdetett pályázati lehetőség? Az Interneten nem találtam ilyet. Tervezik-e a minisztérium annak kiírását? Amennyiben valóban nincs és a közeljövőben nem is tervezik, a szép, új, drága terv bekerülhet az iktatóba.
Mi várható ezek után? Idézem Kovács Józsefet az érdi polgármesteri hivatal környezetvédelmi munkatársát az „Érdi Újság PLUSZ” 2008.június 26. száma 5. oldaláról:
Is„Az elmúlt két hét alatt lehullott jelentős csapadék hatására az ideiglenes szikkasztómedence megtelt agyaggal, a telepről érkező vizeket nem tudja tovább elszikkasztani, sem helyben tartani.”Ismételten azt ajánlom mind az érdi, mind pedig a tárnoki döntéshozóknak, szakember megkérdezése nélkül ne tegyenek további felelőtlen lépéseket.

Dr. Gergely István
Vízgazdálkodási szakmérnök

istvan
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 61
Registration date : 2008. Jan. 08.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

Témanyitás  istvan on 2008-08-10, 12:04

Megindult az agyag 2.

A Tárnok területén lévő, Sóskúti út melletti homokbányát Érd a 80-as évek eleje óta használta hulladéklerakónak. A mintegy 11 ha nagyságú terület több mint 15 éven át volt a környék településeinek szemétgyűjtő helye. A tóparti üdülő körzet lakosai, de a szőlőhegyi kertek tulajdonosai is, sokat szenvedtek tőle. A fákon, bokrokon fennakadó fóliazacskók látványa, a bűz, a patkányok megjelenése valóban elviselhetetlen volt. A hulladéklerakót hatósági közreműködéssel 1999-ben bezárattuk.
Gondot jelentett, hogy a tulajdonos Sasad Rt. nem szüntette meg bérleti viszonyát Érddel, ezért sajnos a szemétlerakás illegálisan folytatódott.
Ennek megszüntetésére elindítottuk a terület önkormányzati tulajdonba vételét. A bejárati kapura lakatot tettünk, hogy ott soha többet ne történjen hulladéklerakás. 2006 tavaszán került az önkormányzat tulajdonába.
Többször felszólítottuk Érd önkormányzatát a rekultiváció elkezdésére, amelyhez a tervet el is készíttette, de közölte velünk, hogy egyenlőre pénzük erre nincs.
Közben a telep felületén megkezdődött a természetes füvesedés (lásd a http.//picasaweb.google.hu/home Webalbum 1. képét), így az alatta létesült iparterületnek, lakóépületeknek még nagyobb esők esetén sem volt gondjuk.
2007 késő őszén meglepődve láttuk, hogy a hulladéklerakó tetejét vastag agyagréteggel borították le. A Faluvédő és Szépítő Egyesület figyelmeztette a jegyző asszonyt a várható következményekre és a szükséges intézkedések megtételére, amelyre válasz, úgy tudom, csak most, az infantilisnak tűnő Halom Jenőkétől érkezett.

-A hulladéklerakóra a kérdéses időszakban 30-40 mm körüli csapadék hullott, amely a 11 hektárra vetítve, 50%-os lefolyási tényezővel számolva legalább 1-2 ezer köbméter víz+iszap lezúdulását jelenthette! A térségben, ennél lényegesen nagyobb csapadékok is elő szoktak fordulni!
-A rekultiváció elkezdése és befejezése Érd város kötelessége lenne, de Tárnok önkormányzatának felelőssége, hogy a község határán belül, a saját területén kik és milyen munkát végeznek.
-Az önkormányzatnak el kellene ismernie a felelősségét, meg kellene köszönnie az Egyesületnek az önként vállalt feladatából adódó jóindulatú figyelmeztetést.


Dr. Gergely István

istvan
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 61
Registration date : 2008. Jan. 08.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

Témanyitás  Faluvédők on 2008-07-28, 09:55

Megindult az agyag

Az Érdi Újság 2008. június 26-i számában olvastuk: „Az elmúlt két hét alatt lehullott jelentős mennyiségű csapadék hatására az ideiglenes szikkasztómedence megtelt agyaggal… Az agyagos hordalék a Zámori útra mosódott, feltöltötte az út egyébként is szűk befogadóképességű felszíni vízlevezető árkait szétterült a telep környékén és a Zámori út túloldalán lévő tárnoki telkeken”. (Megjeegyzés: nem a Zámori, hanem a Sóskúti útról van szó.)
Az agyagos iszap az üdülőtelkeket a Ponty utcáig beterítette. A lakosok homokzsákokkal védekeztek a lakásukat is veszélyeztető iszapáradat ellen. A hordalék beborította a homokbánya mellett létesült üzem területét is.

A Sóskúti út és az M7-es autópálya találkozásánál lévő egykori tárnoki homokbánya mintegy 10 ha területű gödrét a 90-es évek végéig töltötték fel Érd lakossági hulladékával. A hulladéklerakó bezárása után, a nagyrészt termőfölddel lefedett bánya területén megkezdődött a természetes füvesedés, amely már olyan mértékben korlátozta a csurgalékvíz lefolyását, hogy a környéket nem veszélyeztette.

Természetvédelmi őrjáratunk során megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a hulladéklerakó tetejére 2007 őszén mintegy százezer köbméternyi, útépítésnél feleslegessé vált, laza szerkezete miatt töltésépítésre alkalmatlan agyagos homokot terítettek le. Agyaghegy keletkezett az addig tájba simuló területen.

Megkérdeztük egy szakember véleményét, majd azonnal figyelmeztettük Tárnok Nagyközség Polgármesteri Hivatalának jegyzőjét a várható következményekre.

Tisztelt Jegyző Asszony!

Miután a Sóskúti út melletti homokbánya helyét agyagos földdel feltöltötték, a viszonylag sík területen egy domb keletkezett. A feltöltés köré övárkot nem készítettek, melynek következtében egy záporeső nagy mennyiségű agyaghordalékot zúdíthat le az úttestre, valamint a szemben álló üdülőterületekre. Javasoljuk, hogy a tavaszi esőzések előtt készítsék el.

Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

Tárnok, 2008. január 20.

Természetesen figyelmeztetésünkre válasz nem érkezett.

A júniusi agyagáradat után az illetékesek néhány ideiglenes megoldással megfékezték ugyan az agyag lemosódását, de nem tettek eddig lépéseket a víz elvezetésére.

Mi történik, ha minket is elér egy nagyobb felhőszakadás? Csak reménykedni lehet, hogy a késlekedés miatt nem következik be nagyobb tragédia.
Ismételten felszólítjuk Tárnok nagyközség döntéshozóit, mielőtt hasonló vagy további felelőtlen megoldást találnak ki, esetleg engedélyeznek, kérjék ki szakember véleményét!

A híranyaghoz kapcsolódó képek megtalálhatók a http://picasaweb.google.hu/home Webcímen.

Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

Faluvédők

Hozzászólások száma : 35
Registration date : 2008. Apr. 22.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

Témanyitás  drtelekisandor on 2008-07-24, 16:02

Egyszerű a dolog. Még ki kell várnunk legalább 2 évet és változik majd a helyzet. Mindenhol ez tapasztalható.

drtelekisandor

Hozzászólások száma : 12
Registration date : 2008. Feb. 20.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

Témanyitás  Faluvédők on 2008-07-07, 12:46

Dr. Gergely Istvánné
Tárnok, Dózsa György út 43.


Cseresnyés Attila Tárgy: Észrevételek
sajtóreferens

Polgármesteri Hivatal
2461 Tárnok, Dózsa György út 150.

Tisztelt Cseresnyés úr!

A Tárnokhír 2008. júniusi számának egyik írására szeretnék reagálni, amely H. M. aláírással jelent meg a Tárnokhír a számok tükrében címmel. Mivel nem tudom, kit takar a H. M. monogram, ezért Önnek írom le észrevételeimet az említett cikkel kapcsolatban, mint a lap egykori felelős szerkesztője.

A cikk a 2005 decemberétől 2006 szeptemberéig megjelent hat példányszám darabszámát és ennek az önkormányzatot terhelő pénzügyi vonzatát taglalja. Igaz, hogy a vizsgált időszakban 8500 db újságot adtunk ki, de nagy hiba valamennyit az önkormányzat költségének tekinteni. Az utolsó 3000 példány nyomtatási költségeit ugyanis nem az önkormányzat finanszírozta. A 2002-2006-os önkormányzati ciklus munkáját összefoglaló számot ugyanis a lakosság részére ajándéknak szánta a lap szerkesztősége. Megjegyzem, a legtöbb településen igényes kiadványok születtek a ciklusok végén az elmúlt négy év eredményeiről. Mi ettől eltekintettünk, és az amúgy is soron következő lapban állítottunk emléket az előző önkormányzat tevékenységének egy cikk erejéig. De nem közpénzből tettük!!!

Az igazság a következő:
A fent említett időszakban összesen 5500 db lapot adott ki az önkormányzat, amely 1 804 000 Ft-ba került, a cikkíró által közölt, darabonkénti 328 Ft-os nyomdai költséggel számolva (saját adataim hiányában a 328 Ft-os darabárat elfogadom). Ebből levonva a bevételt (szintén a cikkíró adatát felhasználva) 5 x 160 ezer, azaz 800 000 Ft-ot, a tényleges költség így összesen 1 004 000 Ft volt, szemben a cikkben szereplő 2 788 000 Ft-tal.
E hiba miatt a további fejtegetések nem fedik a valóságot.

A cikkből kiderül, hogy az új Tárnokhír szerkesztése már egy szerződéses önkormányzati partner feladatköre, akinek ezért juttatás jár. (Gondolom, hogy Ön az.) Feltételezem, hogy az újság megváltozott külleme, a példányszám növekedése és a szerkesztő fizetése jelentős költségnövekedést okoz majd. De mivel Önök csodákra képesek, talán olcsóbban kihozzák, mint az előző önkormányzat a társadalmi munkában szerkesztett lapot, amelyhez a telefon és üzemanyag költségeket, valamint a berendezések (számítógép, nyomtató, fényképezőgép) megvásárlását és működtetését is saját magam fedeztem.

Kérem, hogy a továbbiakban figyelmesebben ellenőrizze a cikkek igazságtartalmát, mert sajnos a fent említetten kívül sorozatosan jelennek meg a Tárnokhírben pontatlan, illetve a lakosság félrevezetését szolgáló írások.


Nézzünk néhányat!
Már tájékoztattam Önt, hogy a tárnoki Öreg-hegy csak egy része Szőlőhegynek. Ennek ellenére a szeméttel kapcsolatos cikkeikben sorozatosan azonosítják az egész Szőlőhegy teljes területével, mint a legutóbbi számban is. (A félreértéseket elkerülendő meg kell nézni a Tárnoki Faluvédő Egyesület által kiadott térképet!)
Lassan egy éve már, szinte szó szerint ugyanazt ismétlik a szemétről szóló írásaikban, vagyis okolják az elődöket. Viszont nem merik bevallani, hogy elfelejtettek időben gondoskodni a hegy tisztaságáról. Megcáfolom az Sz. G. monogrammal ellátott Ismét szemétkérdések című cikk azon állítását, hogy egy helyi egyesület ( ez a Tárnoki Faluvédő Egyesületre vonatkozik) megkérdőjelezte és vitatta a jelenlegi önkormányzat környezetvédelmi munkájának eredményét. Ilyet nem tettünk és sohasem tennénk. Viszont a jobbítás szándékával figyelmeztettük a jegyző asszonyt 2007. december 2-án keltezett levelünkben a hegy aggasztó állapotára, amely a konténerek rendszeres cseréjének, majd megszűntetése óta állt elő, hiszen ez kötelességünk volt, és lesz továbbra is. Az említett cikk valótlan állításának bizonyítéka Önnek küldött levelünk, amelyben elismerésünket fejeztük ki a Föld napján végzett tevékenységükért.
Emlékeztetőül idézem:
„Örülünk, hogy a jegyző asszonynak 2007 decemberében írt szeméthelyzetről szóló beszámolónk óta végre megtalálták ezt a területet, a Kökörcsin utca mellett húzódó orgonást és fenyvest. Elismerésünk a takarításukért, munkájuk eredménye meglátszik az itt húzódó egyik út mellett is, bár a befejezéshez kézi erőre lenne szükség. Bízunk benne, később még visszatérnek ide. Nem érdemelnek viszont dicséretet azért, hogy a másik úton otthagyták az óriási mennyiségű szemetet, s földkupaccal elzárták az út elejét, amellyel az egyik legszemetesebb tárnoki területet megközelíthetetlenné tették településünk felől, miközben Érd irányából továbbra is szabad ide az út. Sajátos módja ez a probléma megoldásának, ha nem akarunk tudni róla, el kell rejteni a szemek elől. Pedig a szemét ott marad, egyre gyűlik, s az útelzárás miatt, még ha szándékukban áll is, nem fogják tudni a területet őrizni, illetve a lomot elszállítani.”

2008 júniusában többször ott jártunk. A földkupac tetején egy letaposott sitthalom állt, körülötte szemét éktelenkedett, június 29-én pedig már egy nagyobb méretű kőkupac zárta el az út bejáratát. Az erdőt szegélyező út mellett ugyanazok az ismerős szeméthalmok, már sűrűn benőve a növényzettel. (Az ekkor készült fotók megtekinthetők a http://picasaweb.google.com/ig41179 webcímen.) Itt nem történt semmi, úgy pihen minden, mint 2007 decemberében, sőt újabb sittel megrakott zsákok is megjelentek. Ugyanez a helyzet az Antenna Hungária Mérőállomás mögötti patakmeder mentén is. Szeretnénk, ha a sok dicsekvés és a bűnbakkeresés helyett e területek is megtisztulnának, hiszen éppen ezek miatt értesítette levélben Egyesületünk a jegyző asszonyt. Az Öreg-hegyet meg sem említettük, hiszen a fő probléma nem itt volt. Ismétlem, nem kritizáltunk, hanem segíteni akartunk!

Végezetül köszönjük, hogy visszakerült Tárnok nagyközség honlapjára Egyesületünk anyaga, viszont nehezményezzük, hogy az archívumba tették, pedig még létezünk és dolgozunk. Megtisztelő lenne, ha a Kézimunkaklub gyönyörű munkáit ismét láthatnák a honlap látogatói. Tisztelettel kérjük, hogy a honlapról szintén eltávolított, a 2002 és a 2006 közötti időszak beruházásairól és fejlesztéseiről tudósító képes beszámolót is szíveskedjenek visszahelyezni a honlap Beruházások című menüpontjába, vagy az archívumba. Nem lehet eltitkolni az elődök munkáját, hiszen bárhová néznek, az előző önkormányzat tevékenységének eredményeivel találkoznak.

Tárnok, 2008. július 6.


Üdvözlettel: Gergely Istvánné[justify]

Faluvédők

Hozzászólások száma : 35
Registration date : 2008. Apr. 22.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

HÁROM FALU KÉT KERÉKEN

Témanyitás  Admin on 2008-05-19, 12:37

MEGHÍVÓ


„HÁROM FALU KÉT KERÉKEN”


HAGYOMÁNYOS KERÉKPÁRTÚRÁRA A KÖRNYEZETÉRT


Minden korosztálynak, kicsiknek és nagyoknak, kis- és nagycsaládosoknak előre kijelölt
Tárnok– Sóskút–Pusztazámor–Tárnok útvonalon, rendőri biztosítással, orvosi ügyelettel

2008. május 31-én, szombaton.

Fővédnök:
Keller László
országgyűlési képviselő

Gyülekezés és regisztráció az Egészségház parkolójában 10 órától 10 óra 30 percig. Itt találkozunk a sóskúti és pusztazámori túrázókkal, majd együtt kerekezünk Sóskúton átPusztazámorra, ahol a túrát teljesítő minden résztvevő átveheti az emlékplakettet. Ezután ebéddel, műsorral és meglepetésekkel várják a résztvevőket az idei főszervezők, Pusztazámor civil szervezetei és önkormányzata.


A túra az Egészségháznál ér véget kb. 16 órakor.
Jelentkezés legkésőbb május 25-ig személyesen vagy telefonon:
Tárnoki Művelődési Ház, 06-23- 387-117,
vagy e-mail-en: tarnokifaluvedok@gmail.com


Természetesen, azok is túrázhatnak, akik előzetesen nem jelentkeztek.Ismerjük meg szomszédainkat, fedezzük fel a bennünket körülölelő tájak szépségét!

A három község önkormányzata és civil szervezetei nevében szeretettel várunk mindenkit, aki szeret kerékpározni!

Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület
avatar
Admin
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 111
Age : 55
Registration date : 2008. Jan. 05.

Felhasználó profiljának megtekintése http://www.nikosz.hu

Vissza az elejére Go down

Re: Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

Témanyitás  Faluvédők on 2008-05-18, 22:45

Növényvásár


2008. április 27-én volt a Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület hagyományos tavaszi növényvására az Egészségház parkolójában. Hat árus kínálta a sokféle zöldség- és virágpalántát, virágföldet és a virágtartó edényeket az érdeklődőknek.
A virágpalánták közül a legjobban a különböző színű petúniákat keresték, de sok fogyott a nagyvirágú büdöskéből és a szintén közkedvelt muskátlikból is, különösen a futó fajtákból.
A vásárlók megtalálhatták a legfontosabb zöldségpalántákat is. Kovács Péterék, nem csak árusítottak, de szaktanácsot is adtak a paradicsompalánták neveléséhez. Paprika- és zellerpalántákból szintén válogathattak náluk a kertészkedők.
A vásár nemcsak a növények beszerzésében nyújtott segítséget községünk lakóinak, hanem színpompás látványban részesítette az ide látogató, növényeket szerető embereket ezen a verőfényes áprilisi vasárnapon.
Köszönjük az árusoknak a sok szép palántát, a vásárlóknak pedig kívánjuk, hogy teljék sok örömük a felnevelésükben.

Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

Képösszeállításunkat a http://picasaweb.google.com/ig41179 webcímen láthatják.

Faluvédők

Hozzászólások száma : 35
Registration date : 2008. Apr. 22.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

Témanyitás  Faluvédők on 2008-05-18, 22:23

Mivel választ nem kaptunk, e-mail-ben reklamáltunk.


Tisztelt Jegyző Asszony!

2008. február 28-án írott, március 31-én ajánlva feladott levelünkre ez ideig nem kaptunk választ. Mivel a palántákat és a facsemetéket már megrendeltük, szeretnénk tudni állásfoglalásukat felajánlásukkal kapcsolatban, hogy időben intézkedhessünk.

Tárnok, 2008. április 28.

Tisztelettel:
Szegedi Imréné
Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület


Válasz a jegyző asszonytól 2008. 04. 22-én

Azonnal utána nézek, dde szeretném tudni, hogy kineik címezték a levelet, mert emlékeim szerint tőlem csak e-amilban kértek informádkiót, és arra a válaszat megadtam.

Köszönettel, dr. Simon Mária

Tisztelt Jegyző Asszony!

Köszönöm a válaszát. Levelünket az Ön nevére küldtük ajánlottan.

Üdvözlettel:
Szegedi Imréné

Ezután mély hallgatás következett. Kérésünket a palántázás és a faültetés engedélyezése ügyében megismételtük, amit a jegyző asszonynak 2008. április 30-án ajánlott levélben küldtünk el, első levelünk után 2 hónappal.
Ma május 19-e van, de a válasza erre a levélre sem érkezett meg. Mivel a palánták nem várhattak, ezért az Egészségháznál május 13-án előkészítettük a talajt, és 16-án több lelkes tárnokival elültettük őket. Köszönjük Jelencsik Józsefnek a palánták hazaszállítását Győrből. Most már csak a gondozásukat kell megoldanunk, mivel az erre vonatkozó kérésünkre, javaslatunkra eddig nem reagált a jegyző asszony.

Tárnok, 2008. május 19.

Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

Faluvédők

Hozzászólások száma : 35
Registration date : 2008. Apr. 22.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

Témanyitás  marcsi47 on 2008-05-05, 16:01

Én szurkolok Nektek és támogatlak benneteket. Jó hogy vagytok, mindent bele.

marcsi47

Hozzászólások száma : 45
Registration date : 2008. Jan. 08.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

Témanyitás  istvan on 2008-04-19, 17:24

Tisztelt Olvasók!
Az alábbiakban közzé tesszük a jegyző asszonnyal folytatott, Egyesületünk terveivel kapcsolatos
levelezésünket
.

1. LEVÉL
T á r n o k i F a l u v é d ő és S z é p í t ő E g y e s ü l e t
2461 Tárnok, Fő u. 43. Telefon: (23)-387-117, e-mail: tarnokifaluvedok@gmail.com

Dr. Simon Mária,
Tárnok nagyközség jegyzőjének

Tárnok, Dózsa György út 150.

Tisztelt Jegyző Asszony!
Egyesületünk elkészítette munkatervét a 2008. évre. Az alábbiakban vázlatosan ismertetjük önként vállalt feladatainkat:

Fák pótlása a Benta-parti természetvédelmi területen a Tárnokvölgye Horgászegye-sület segítségével, tájba illő módon és az eredeti fafajokkal, a Szent István Egyetem végzős hallgatóinak javaslata alapján. A csemetékről Egyesületünk gondoskodik.
Fasorok ápolása
Metszés és öntözés (az időjárástól függően) a Dózsa György úton, a Halász és a Honfoglalás utcában,
Metszés az Iskola utcában és a Hazatérők útján.
Az Egészségház parkjának virágosítása, amely a következő munkafolyamatokat jelenti:
Talaj előkészítése (trágyázás, talajforgatás, tervezés, palántázás).
A palántákat és a trágyát Egyesületünk vásárolja meg. A gondozást (rendszeres öntözés és gyomlálás) viszont nem tudjuk elvállalni. Szívesen ellenőrizzük és irányítjuk az Önök által e feladattal megbízott személy/személyek munkáját.
Természetvédelmi őrjárat
Rendszeresen ellenőrizzük természeti környezetünk állapotát, értesítjük az önkormányzatot a természetkárosításokról, tapasztalatainkat közzé tesszük honlapunkon. Szórólappal hívjuk fel a Szőlőhegyen élő lakosság figyelmét környezetük rendben tartására és védelmére.
Tavaszi növényvásár az Egészségház parkolójában április 27-én vasárnap, 8 órától 12 óráig.
Három falu két keréken kerékpártúra (időpont függőben)
Kertvetélkedő
Kérjük engedélyét tervezett tevékenységünkhöz, valamint várjuk észrevételeit és javaslatait!

Tárnok, 2008. február 28.

Tisztelettel:
Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

2. LEVÉL Ikt.sz.:U-273/2008.

Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület
TÁRNOK
Fő u. 43.
2461

Tisztelt Egyesület!

2008. február 28. napján kelt, a 2008. évi munkatervüket tartalmazó, a jegyző engedélyét kérő elektronikus úton továbbított levelükre válaszul az alábbiakról tájékoztatom Önöket.

Az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény rendelkezései alapján létrehozott egyesület, mint önálló jogi személy, társadalmi szervezet „olyan önkéntesen létrehozott, önkormányzattal rendelkező szervezet, amely az alapszabályban meghatározott célra alakul, nyilvántartott tagsággal rendelkezik, és céljának elérésére szervezi tagjai tevékenységét.”

Az egyesület működése felett a hivatkozott törvény 14. § (1) bekezdése alapján kizárólag az ügyészség gyakorol törvényességi felügyeletet. Az önkormányzat jegyzője sem törvényességi-felügyeleti sem pedig egyéb jogkörrel nem rendelkezik az egyesület működését illető kérdésekben, így a munkatervükbe foglalt tevékenységüket sem áll módomban engedélyezni.

Amennyiben az egyesületük olyan tevékenységet kíván végezni, amelyhez közterület-használati engedély szükséges, úgy a Polgármesteri Hivatal Műszaki Irodája útján kérhetik a polgármester engedélyét a megfelelő formanyomtatvány kitöltésével Tárnok Nagyközség Képviselő-testületének a közterületek használatáról szóló 39/2007. (XII. 21.) számú rendelete alapján.

Amennyiben az egyesületük helyi jelentőségű természetvédelmi területen kíván munkát végezni, úgy Tárnok Nagyközség Képviselő-testületének a helyi jelentőségű természeti emlékek védelméről szóló 15/2004. (IV. 28.) számú rendeletében foglaltaknak megfelelően hozzám, a jegyzőhöz, mint felső fokú természetvédelmi hatósághoz szíveskedjenek fordulni a kívánt munkavégzés pontos időpontjának megjelölésével, valamint a végzendő munka és felhasznált anyagok és mindennemű fontos információ megadásával a munkakezdés előtt legalább 30 nappal. Kérem ez esetben is a természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény és a vonatkozó jogszabályok előírásait is betartani szíveskedjenek.

Egyben tájékoztatom, hogy elektronikus hatósági ügyintézést Tárnok Nagyközség Képviselőtestületének a közigazgatási hatósági ügyek elektronikus úton történő ügyintézéséről szóló 28/2005. (X 19.) rendeletének 2. §-a alapján Tárnok Nagyközség Polgármesteri Hivatala nem folytat.
Elektronikus úton kizárólag tájékoztatást van módunkban nyújtani, ezért kérem, hogy engedély iránti kérelmeikkel hivatalos levél (kérelem) útján szíveskedjenek megkeresni a megfelelő szervet. Kérem továbbá, hogy hivatalos megkeresésükhöz a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL törvény 40. § (3) bekezdése alapján az egyesület képviselőjének képviseleti jogosultságát is igazolni szíveskedjenek, ellenkező esetben a (4) bekezdés alapján a meghatalmazott eljárását az eljáró hatóság visszautasítja.

Kérem tájékoztatásom szíves tudomásul vételét, üdvözlettel:

Tárnok, 2008. március 10. Simon Mária jegyző

A jegyző asszony kérését teljesítettük, bizonyítékul szolgálnak az alábbi, hozzá intézett leveleink, amelyekre a mai napig nem kaptunk választ.

3. LEVÉL
Tárnok nagyközség jegyzője Tárgy: Tájékoztatás és kérelemDr. Simon Mária
Tárnok, Dózsa György út 150.

Tisztelt Jegyző Asszony!

2008. március 10-én keltezett válaszát 2008. március 21-én megkaptuk, és tudomásul vettük.
Levelében írja: „Az önkormányzat jegyzője sem törvényességi-felügyeleti sem pedig egyéb jogkörrel nem rendelkezik az egyesület működését illető kérdésekben, így a munkatervükbe foglalt tevékenységüket sem áll módomban engedélyezni.”
Így igaz. Valamit azonban félreértett, valószínűleg azért, mert nem fogalmaztunk pontosan. Mi nem a tevékenységeinkhez, hanem azok végrehajtásához kértük engedélyét és észrevételeit.
Úgy látjuk, hogy két rendezvényünk közterület-használati engedélyhez kötött, az egyik az Egészségház parkolójában április 27-én tartandó tavaszi növényvásár, a másik pedig a május 31-ére tervezett Három falu két keréken kerékpártúra, amelynek gyülekezőhelye az Egészségház parkolója lesz. Minthogy a 1612/2 hrsz.-ú parkoló (és a 1613/3 hrsz.-ú park is) a Budavidék ZRt. tulajdona, a terület használatának engedélyezése szerintünk az ő hatáskörükbe tartozik. (Mellékeljük Budavidék ZRt. vezérigazgató ügyvezetőjének tavalyi hozzájárulását a szóban forgó területek ingyenes használatához). Amennyiben nem így van, kérjük, értesítsen minket e-mailen.
Nem kaptunk választ ajánlatunkra, amely szerint az Egészségház parkjában lévő ágyásokat előkészítjük a virágosításra (trágyázás, talajforgatás), és az általunk megvásárolt palántákkal tervszerűen elvégezzük a beültetésüket. A tenyészidő végéig szükséges gondozást (rendszeres öntözés és gyomlálás) nem tudjuk elvállalni. Szívesen ellenőrizzük és irányítjuk viszont az Önök által e feladatokkal megbízott személy/személyek munkáját. Ajánlatunk csak akkor érvényes, ha írásban igazolják, hogy a terület gondozását az önkormányzat, vagy az általa megbízott személy/személyek elvégzik. Kérjük gyors válaszukat, tekintettel a palántázás idejének közeledtére.
Jeleztük fapótlási szándékunkat is a Benta-patak és a Halastó között elterülő helyi védettségű természetvédelmi területen, amellyel szeretnénk megőrizni a táj eredeti arculatát.
Ebben az ügyben az 5/2004. (IV. 28) számú önkormányzati rendelet alapján Önhöz, mint elsőfokú természetvédelmi hatósághoz fordulunk a mellékelt kérelemmel. Értesülésünk szerint viszont a természet védelméről szóló 1996. évi LIII. tv. 38. §. e.) pontjában felsorolt műveletekhez, amelyek között az általunk tervezett munka is szerepel, az erdészeti hatóság szakhatósági hozzájárulása is szükséges.
Neve és címe: Fővárosi és Pest Megyei MGSZH Erdészeti Igazgatóság, Budapest 1054 Széchenyi u. 14. A kérelemhez csatolni kell a kérdéses terület 1 hónapnál nem régebbi tulajdoni lapjának és térképének másolatát, valamint a tulajdonos (jelen esetben az önkormányzat) hozzájárulását a tervezett fatelepítéshez. Kérjük jegyző asszonyt, hogy járjon el ügyünkben a hatóságoknál.
Mivel időjárástól függő mezőgazdasági munkáról van szó, és az ügyintézés legalább egy hónapot vesz igénybe, ezért a fásításra már csak ősszel kerülhet sor. Ennek ellenére szeretnénk az engedélyeket minél előbb megkapni.
Végezetül tájékoztatjuk, hogy Alapszabályunk 2.3.2. pontjának értelmében „Az elnök önállóan jogosult az Egyesület képviseletére. Az elnök önálló aláírási joggal képviseli az Egyesületet harmadik személyek felé, továbbá szervezi és irányítja az elnökség tevékenységét.” Az Egyesület elnöke: Szegedi Imréné. (Lásd erről a mellékelt elnökségi határozatot!)

Tárnok, 2008. március 29.

Segítségét és közreműködését megköszönve tisztelettel az Egyesület képviseletében:

Szegedi Imréné
elnök

Mellékletek:
1. Budavidék ZRt. vezérigazgató ügyvezetőjének 2007. 04.18-i levele
2. Engedélykérelem a Benta-parti helyi védettségű területen fák pótlására (2 példányban)
3. Elnökségi határozat, igazolásul az Egyesület elnökének személyéről és képviseleti jogosultságáról


2. számú melléklet:
Tárnok nagyközség jegyzője Tárgy: engedélykérelem

Dr. Simon Mária
Tárnok, Dózsa György út 150.
2461

Tisztelt Jegyző Asszony!
Azon kéréssel fordulunk Önhöz, hogy a Benta-patakot kísérő fűz- és nyárfákkal tarkított réten és a Halastó mellett fák pótlását engedélyezni szíveskedjék. A 067 és 069 hrsz.-ú terület 1992 óta helyi védettséget élvez tájképi megjelenése és védett faunája miatt.
A fák pótlásával szeretnénk megőrizni a táj eredeti arculatát és fenntartani az egyre több sérülést szenvedő ökoszisztémát.
A pótlást a termőhely típusra jellemző őshonos fűz (Salix alba) és nyárfa fajokkal (Populus nigra, Populus alba), az eredeti elegyarányoknak megfelelően végezzük, egyenkénti és 3 fából álló csoportos telepítéssel, egymástól kb. 50-100 m távolságra.
A fák ültetésére 2008 őszén kerül sor, amelynek összes költségét és a szervezést az Egyesület vállalja.

Kérjük az engedély megadását, és a hozzá tartozó erdészeti szakhatósági hozzájárulás megkérését.

Tárnok, 2008. március 29.

Tisztelettel az Egyesület képviseletében:

Szegedi Imréné
elnök

istvan
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 61
Registration date : 2008. Jan. 08.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

Témanyitás  istvan on 2008-04-19, 12:42

SZEMÉTSZÜRET


Egyesületünk április 18-án – a meghirdetett időpontnál egy nappal korábban – részt vett a Takarítsuk ki Tárnokot! szemétgyűjtési programban.
A következő belterületi részeket tisztítottuk meg néhány hozzánk csatlakozó lakos és diák közreműködésével.

1. Deák Ferenc u. – Zrínyi u. – Munkácsy u. teljes hossza, valamint a Testvériség és az Egyenlőség u. ezen utcákkal határos részei
2. Árpád u.– Géza u.– Béla u. – Templom u., László u., valamint a Szív u. és a Hazatérők útja vasútállomás és a Rákóczi út közötti szakasza
3. Határ út teljes hossza
4. Mária u.–Ilona u.–Tél u.– Ősz u.– Nyár u.– Tavasz u., valamint a Hazatérők útja a Rákóczi úttól a Tavasz utcáig és a Szív utca a Rákóczi úttól az Ilona utcáig.

A brigádok nagyon kevés szemetet találtak, amely tükrözi lakosaink nagy részének a szép, tiszta környezet iránti szeretetét, nemcsak a kerítésen belül, hanem azon kívül is. Fogadják őszinte elismerésünket!

A zsákokat Egyesületünk biztosította, az összegyűjtött szemetet pedig Jelencsik József, a település-üzemeltetési iroda vezetője végezte. Köszönjük a segítségét!

MEGJEGYZÉSÜNK
A Tárnokhír 2008. áprilisi számában Fazekas Anna Krisztina a Föld napja Tárnokon című cikkében ez olvasható: „A Benta-kör Állat-, Természet- és Környezetvédők Tárnoki Egyesületének kezdeményezésére takarítási program indult tavaly településünkön.”

Kedves Anna!
Sajnálatos, hogy nem ismeri a múltat, pedig a tárnokiak többsége nagyon jól tudja, hogy Önök előtt is volt már szemétgyűjtés, és nemcsak a község lakott részein, hanem elsősorban a külterületeken (Szőlőhegy, Halastó és környéke, Benta-part). A lakosság (iskolások, pedagógusok, nyugdíjasok) és a hivatal fizikai dolgozói közreműködésével nyolc éven keresztül szerveztünk szemétszüretet, és nemcsak akcióhoz kötötten, hanem rendszeresen. Közleménye akkor lett volna korrekt, ha megemlíti az elődök munkáját is.

Tárnok, 2008. április 19.

Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

istvan
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 61
Registration date : 2008. Jan. 08.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

Témanyitás  Admin on 2008-04-17, 11:21

Továbbra is várnánk ide az Eggyesület színes híreit, felhívásait.
avatar
Admin
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 111
Age : 55
Registration date : 2008. Jan. 05.

Felhasználó profiljának megtekintése http://www.nikosz.hu

Vissza az elejére Go down

Re: Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

Témanyitás  marcsi47 on 2008-04-01, 15:47

Hát igen. Amíg nem kiabáltak rájuk kígyót és békát addig volt is nevük a faluban.

marcsi47

Hozzászólások száma : 45
Registration date : 2008. Jan. 08.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

Témanyitás  istvan on 2008-02-27, 07:27

HÍRLEVÉL
TÁRNOKI FALUVÉDŐ ÉS SZÉPÍTŐ EGYESÜLET
2461 Tárnok, Fő u. 43. Telefon: (23)-387-117, e-mail: tarnokifaluvedok@gmail.com
Adószám: 18687367-2-13
Bankszámla: Érd és Vidéke Takarékszövetkezet, számlaszám: 64800080-10802047

[justify][justify]Tisztelettel megköszönjük Tárnok azon lakosainak bizalmát, akik személyi jövedelemadójuk 1 %-át Egyesületünknek utalták, illetve adományukkal támogattak minket.
2007. évben 231 651 Ft-ot kaptunk a személyi jövedelemadók 1%-ából, 200 ezer Ft-ot pedig támogatónktól, a Dunamenti Erőmű Rt.-től.

Sajnos a személyi jövedelemadókból kapott támogatásunk az utóbbi két évben csökkent. Egyesületünket érő bántó, lejárató kritikák és a nyilvánosságból való kizárásunk megtette hatását. Úgy érezzük, hogy a lakosság egy részének bizalmát is sikerült megrendíteni irántunk. Tény és való, hogy tavaly, 2007-ben kevesebb munkát vállaltunk, amelyben közrejátszottak az említett okok, de legfőképpen tagjaink kora és egészségi állapota miatt kellett lemondanunk a fizikai megterheléssel járó tevékenységekről, mint pl. a virágosítás, fásítás, szemétszedés. Megmaradtak viszont a közösséget építő és erősítő programjaink: a tavaszi növényvásár, a Három falu két keréken, kertvetélkedő, valamint a folyamatos környezet- és természetvédelem.
A májusi növényvásár népszerűségét mutatja a látogatók egyre növekvő száma, s ez tagságunkat is örömmel tölti el, hiszen az itt vásárolt virágpalánták lakóhelyünket szépítik.
Május 19-én a Sóskút 2000 Társasággal és a Zámori Körrel közösen szerveztük meg a „Három falu két keréken” kerékpártúrát. Az Egészségház parkolójában összegyűlt tárnoki biciklisek a Halastónál találkoztak a szomszéd települések túrázóival.
Egyesületünk külön programot szervezett itt a tárnokiak részére a vendégek megérkezése előtt. Izgalmas kincsvadászatra és barangolásra hívtuk a fiatalabb és az idősebb korosztály tagjait.
Ismét tudatosodott bennünk, hogy erre a rendezvényre nagy szükség van. Ezt olvastuk ki a ragyogó tekintetekből, az egyre nagyobb számú résztvevő pozitív hangú visszajelzéséből. A túrázok kerékpározás és játékos barangolás közben felfedezték lakóhelyünk talán még nem látott vagy figyelmen kívül hagyott természeti csodáit, megtanulták őket értékelni, s ezen keresztül megbecsülni és megvédeni. Nekünk szervezőknek a megelégedést és sikert az jelentette, hogy örömet és felejthetetlen élményt szereztünk három falu virtuális „közösséggé” verbuválódott résztvevőinek. Éppen ezért, ha erőnk engedi, folytatni szeretnénk e szép hagyomány ápolását.
Augusztusban értékeltük a kerteket, kiválasztottuk a legszebbeket, és lefotóztuk őket. Idén 20 kertet jutalmaztunk Szép porta táblával, amelyekre 43 200 Ft-ot költöttünk. (A fotók az Interneten láthatók.) Eddig már 320 lakóegység kapta meg ezt az elismerést.

Gratulálunk a Szép porta tábla 2007. évi tulajdonosainak:
Béla utca: 1/10. Nyári Béláné, 59. Mahelszki István, 62. Oroszi Lászlóné
Dózsa György út: 144. Eszéki Rudolf
Egyenlőség utca: 20. Bagdi Andrásné
Fő utca: 66. Bakóné Lugosi Katalin
Hazatérők útja: 115. Boros Anikó. 130. Beck Attila
Ilona utca: 2/A Szegedi Rita
Kölcsey utca: 16. Varga Istvánné, 70. Sike Mária
Kopolya utca: Heffner Erika, Egervári Antal
Mária utca: 9. Borosné Rovács Brigitta
Madách utca: 22. Vida Ferenc, 64. Tóth Gábor
Sport utca: 15. Mráz István
Templom utca: 50. Váradi Szabolcs, 54. Szegedi Norbert
Testvériség utca: 13. Mayer János

Büszkék vagyunk arra, hogy egyre több rendezett ingatlan és utcafront található községünkben. Jó érzés végigsétálni az utcákon, gyönyörködni az ápolt gyepekben, a virágok színes orgiájában. Mindez a tulajdonosok áldozatos munkája nélkül nem vált volna valóra. Folytattuk cseperedő facsemetéink ápolását. A nyár folyamán két alkalommal öntöztük végig a Dózsa György úti, valamint a Halász és a Honfoglalás utcai fasorokat. Sikerült megmenteni őket a kiszáradástól.

Egyesületünk híreit a http://www.gportal.hu/portal/tarnokiforum/ webcímen olvashatják, fotóit pedig a http://picasaweb.google.com/ig41179 webcímen láthatják.


Az Internet nyújtotta lehetőséget használtuk ki természetvédelmi őrjárataink tapasztalatainak közzétételére is. Egy esetben a szőlőhegyi sziklagyepet ért pusztítást, egy másik esetben pedig a külterületeken újonnan bevezetett szemétkezelés miatt felszaporodó illegális szeméthegyeket mutattuk be fotókkal illusztrálva. Mindkét környezetrombolásról levélben értesítettük a jegyző asszonyt, és kértük, tegye meg a szükséges intézkedéseket. Az eredményről még nem tudunk beszámolni. Folyamatban van a megrongált útjelző és az elfakult, összefirkált, beköszöntő táblák cseréje.

Munkánkhoz új tagok, illetve önkéntesek jelentkezését várjuk a fenti címen!!!
Pénzünket csupán cél szerinti anyagvásárlásra költöttük. Tevékenységünket ellenszolgáltatás nélkül végeztük, sőt az ezzel járó kiadásokat (üzemanyag, fotózás, telefon stb.) is saját magunk fedeztük.
Ha elégedettek eddigi munkánkkal, és egyetértenek terveinkkel, kérjük, hogy 2008-ban is támogassák Egyesületünket.
Az 1 %- ról rendelkező nyilatkozatukra az alábbi adószámot írják: 18687367-2-13
Tisztelettel és köszönettel az egyesület nevében:

Szegedi Imréné Dr. Gergely Istvánné elnök, elnökségi tag

Tárnok, 2006. február 26.

istvan
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 61
Registration date : 2008. Jan. 08.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesület

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.